Imagine


Ahir amb els de sisè vam cantar IMAGINE (John Lennon), amb un karaoke d'Avril Lavigne. Els hi va agradar la lletra, deien que sobretot quan diu: que en el món siguem tots u, com a germans, sense cel ni infern, sense països ni fronteres, sense guerres... i on la gent hi pugui viure en pau.

Avui a la fruiteria del meu barri la tenien posada i el botiguer la xiulava mentre la seva dona empaquetava fruita. Treballen 10 hores diàries i no tenen vacances. La botiga està decorada amb la foto d'un home que carrega caixes a La Boqueria dels anys 50, per recordar-nos, diu ell, que ara vivim com a reis. Ell xiula imagine i ella conta, empaqueta, ordena i dóna conversa a la gent.

Tot mirant-los, m'ha semblat que les idees sense la vida no eren res, i m'ha recordat allò que diu avui Muñoz Molina a EL PAÍS, que la revolució del 68 no va ser a París, sinó a Memphis i a Vietnam. Diu: Justo cuando los estudiantes revolucionarios de París disfrutaban de las vacaciones, carros de combate soviéticos invadían Checoslovaquia..... En abril de 1968 Luther King era asesinado por un pistolero. En las últimas fotos de su vida se le ve extenuado, ensombrecido por la certeza de que lo iban a matar. Junto a él desfilan trabajadores con la pancarta: I am a man.

La vida i les idees. Silvio Rodríguez:



Comentaris